Bănci și Asigurări

Filip & Company a asistat Ministerul Finanţelor în emisiunea de euroobligaţiuni de 3,5 mld. euro

Filip & Company a asistat Ministerul Finanţelor în...

Autor: Roxana Rosu

14.07.2021, 09:53 148

Firma Filip & Company a acordat asistenţă Ministerului Finanţelor Publice, alături de casa de avocatură Linklaters, într-o emisiune de euroobligaţiuni în două tranşe care a atras de pe pieţele internaţionale 3,5 miliarde de euro.

Prima tranşă, în valoare de 2 miliarde de euro, are o maturitate de 9 ani şi un cupon de 1,750% pe an, în timp ce cea de-a doua tranşă, în valoare de 1,5 miliarde de euro, are o maturitate de  peste 20 de ani şi un cupon de 2,875% pe an.

„Succesul acestei noi emisiuni de euroobligaţiuni reconfirmă încrederea de care se bucură ţara noastră din partea investitorilor la nivel internaţional. În această perioadă provocatoare generată de pandemie, cererea semnificativă din partea investitorilor şi condiţiile de preţ în care s-a efectuat tranzacţia reprezintă realizări deosebite pentru România. Ne bucurăm că am putut să fim alături de Ministerul Finanţelor Publice într-o nouă emisiune care reflectă percepţia pozitivă a mediilor investiţionale şi a pieţelor financiare asupra evoluţiei ţării noastre pe termen lung”, a declarat Monica Stătescu, partener Filip & Company.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO