Bănci și Asigurări

Filip & Company a asistat National Bank of Greece la semnarea acordului de vânzare a pachetului de acţiuni deţinut la Banca Românească către EximBank

Filip & Company a asistat National Bank of Greece la...

Autor: Ştefan Stan

21.06.2019, 15:32 558

Casa de avocatură Filip & Company a asistat Banca Naţională a Greciei la semnarea acordului de vânzare cu EximBank în legătură cu pachetul de acţiuni deţinut la Banca Românească, reprezentând 99.28% din capitalul social.

EximBank şi National Bank of Greece au semnat acordul de achiziţie a 99,28% din Banca Românească, în urma tranzacţiei EximBank urmând să activeze pentru prima oară pe segmentul de retail banking din România, devenind astfel o bancă universală.

Ca urmare a finalizării acestei tranzacţii, cota de piaţă a EximBank va creşte la aproximativ 3% ceea ce va conduce la o situare a băncii în top 10 instituţii financiar-bancare din România.

„Suntem onoraţi să asistăm National Bank of Greece în una dintre cele mai mari tranzacţii din domeniul bancar şi le mulţumim încă odată clienţilor noştri pentru încrederea pe care ne-o acordă. Suntem deopotrivă mândri şi ne bucurăm că am avut ocazia să lucrăm din nou împreună cu echipa Freshfields. Considerăm că participarea noastră la o nouă tranzacţie de referinţă pentru sistemul bancar şi piaţa de fuziuni şi achiziţii din România este o recunoaştere a calităţii muncii şi echipei noastre.”, a declarat Alina Stancu Bîrsan, partener si Head of Banking & Finance în Filip & Company.

Echipa Filip & Company implicată în această tranzacţie a fost coordonată de către Alina Stancu Bîrsan şi Alexandru Bîrsan, parteneri, şi a inclus-o pe Rebecca Marina (Associate).

Filip & Company a lucrat la această tranzacţie alături de Freshfields Bruckhaus Deringer, una dintre cele mai importante case de avocatură din Marea Britanie, avocaţii internaţionali ai vânzătorului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO