Bănci și Asigurări

Finantarile BT Leasing au urcat la 37 mil. euro in primul semestru

26.08.2008, 19:32 31

BT Leasing Transilvania, membra a grupului financiar Banca Transilvania, a finantat in primele sase luni bunuri in valoare de 37,2 milioane de euro, in crestere cu 36% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a declarat Titus Nicoara, directorul general al companiei.
Compania a incheiat in primele sase luni 1.180 de contracte noi, cu 10% mai mult decat in intervalul ianuarie-iunie 2007.
Autovehiculele detin o pondere de 66% din totalul finantarilor acordate, in timp ce echipamentele au o cota de 34% in portofoliul firmei de leasing.
BT Leasing si-a majorat in acest an capitalul social de doua ori, atat prin incorporarea profitului aferent anului trecut, cat si prin aportul in numerar al Bancii Transilvania.
Astfel, capitalul a fost suplimentat initial cu 6,31 milioane de lei, de la 18,93 milioane de lei la 25,24 milioane de lei, prin incorporarea profitului obtinut in 2007. Totodata, Banca Transilvania a adus un aport de circa 11 milioane de lei la capitalul social, acesta ajungand la 36,26 milioane de lei.
In urma celor doua operatiuni de majorare, BT Investments SRL ramane actionarul majoritar al companiei de leasing, detinand 55,69% din titluri, in timp ce Banca Transilvania si-a marit participatia la 44,3%.
Restul actiunilor revin firmei BT Securities, cu o cota de 0,00000634%.
BT Leasing a lansat un produs de finantare de bunuri mobiliare si imobiliare de tip sale&lease-back pentru IMM-uri, prin care acestea pot vinde un imobil companiei de leasing, recuperandu-l printr-un contract de leasing financiar pentru a obtine lichiditati de maximum 100.000 de euro.
BT Leasing a inceput de anul trecut sa se concentreze pe zona serviciilor pentru firme de mici dimensiuni, aliniindu-se astfel la strategia adoptata de Banca Transilvania inca din 2005.
Compania face parte din Asociatia Societatilor Financiare -ALB Romania, care cumuleaza 93% din totalul pietei nationale de leasing si o cota semnificativa a creditului de consum.
Piata de leasing a ajuns anul trecut la 4,49 miliarde de euro, in crestere cu peste 50% fata de 2006, in functie de valoarea bunurilor finantate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO