ZF 24

Finantarile VB Leasing au stagnat la 90 mil. euro in S1

31.07.2008, 20:00 19

Finantarile acordate de VB Leasing, una din primele zece companii din piata de profil, au stagnat la nivelul de 90 de milioane de euro in primul semestru, dupa ce in ultimii ani au inregistrat cresteri de doua cifre.

Acesta este unul din primele semnale de incetinire a pietei, leasingul fiind afectat de scumpirea creditelor si de cresterea foarte redusa a vanzarilor de autoturisme, segment pe care se bazeaza afacerile multor jucatori. Anul trecut, piata leasingului a urcat spectaculos, cu 54%, ajungand la 4,9 miliarde de euro.
"In contextul evolutiei pietei financiare si a ratelor dobanzilor care au urcat in anul 2008 fata de 2007, rezultatele din prima jumatate a acestui an au fost asemanatoare cu aceeasi perioada a anului trecut", a declarat Peter Demmer, directorul general al VB Leasing.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine care este procentajul vanzarilor in sistem leasing pentru autoturisme in 2008 si de cine este controlata VB Leasing.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO