Bănci și Asigurări

Finanţe personale. Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania: Creştem în România. Nu ne extindem pe pieţe externe

 Finanţe personale. Omer Tetik, CEO al Băncii...

Autor: Liviu Popescu

29.05.2023, 00:07 1970

Banca Transilvania (simbol bursier TLV), cel mai mare jucător din sistemul bancar, vrea să se dezvolte doar în România, cu concentrare pe creştere organică, fără a lua în calcul extinderea în afara graniţelor. Iar asta pentru că, potrivit lui Omer Tetik, director general al băncii, încă mai sunt multe de făcut în ceea ce priveşte dezvoltarea pieţei bancare şi financiare de aici.

„Nu ne vom extinde prezenţa în afara României. Credem că în România mai sunt încă multe de făcut în ceea ce priveşte dezvoltarea pieţei bancare şi financiare. Este un mediu provocator. Aş spune că, dacă vor exista opţiuni, oportunităţi viabile din punct de vedere comercial, financiar, le vom analiza cu siguranţă“, a spus Omer Tetik în teleconferinţa de după prezentarea rezultatelor trimestriale.

Banca Transilvania are o expunere externă scăzută, de doar 3% din totalul afacerilor, printr-o singură sucursală în Italia şi prin BT Leasing Moldova şi pachetul de acţiuni pe care îl deţine la VictoriaBank, a patra cea mai mare bancă din Republica Moldova.



 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO