Bănci și Asigurări

Finanţele au atras 800 milioane lei prin certificate la un an

Finanţele au atras 800 milioane lei prin certificate la un an; randamentul a urcat la 6,13%

Autor: Monica Juganaru

12.11.2012, 16:17 200

Băncile au depus oferte care au însumat 1,35 miliarde de lei.

Cea mai recentă licitaţie pentru titluri cu aceeaşi scadenţă a fost săptămâna trecută, când Trezoreria statului a vândut titluri de 794,1 milioane lei, cu un randament de 6,08%.

Ministerul Finanţelor intenţionează să atragă în noiembrie 3,55 miliarde lei prin vânzarea de titluri de stat pe piaţa internă, cele mai multe licitaţii urmând să fie organizate pentru vânzarea de obligaţiuni.

Astfel, în şase din cele opt licitaţii programate în noiembrie, administratorii datoriei publice vor să vândă obligaţiuni, cu scadenţă cuprinsă în intervalul 2-15 ani, în valoare cumulată de 1,95 miliarde lei.

Următoarea licitaţie se va organizată joi, 15 noiembrie, când Finanţele vor să vândă obligaţiuni pe trei ani, de 300 milioane lei.

Premierul Victor Ponta a anunţat luni că, până la sfârşitul acestui an, adică în mandatul lui Florin Georgescu de ministru al Finanţelor, România va mai lansa o emisiune de titluri pe pieţele internaţionale, la care Guvernul speră să obţină o dobândă sub 5%.

Ministerul Finanţelor a împrumutat în acest an 48,7 miliarde lei din piaţa locală. Această sumă se completează cu emisiunile în valută de 2,67 miliarde euro şi 2,25 miliarde dolari, prin emisiuni de titluri pe piaţa SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO