Bănci și Asigurări

Finanţele au atras vineri jumătate din suma propusă, la acelaşi randament mediu acceptat joi

Finanţele au atras vineri jumătate din suma propusă,...

Autor: Monica Juganaru

07.03.2014, 14:00 288

Valoarea programată a operaţiunii a fost de 105 milioane lei.

La licitaţiile secundare, investitorii indică doar suma pe care vor să o plaseze în titlurile respective, nu şi randamentul ţintit. Randamentul acceptat la astfel de operaţiuni este similar celui din licitaţia principală, derulată cu o zi înainte.

Trezoreria a împrumutat joi 700 milioane lei prin obligaţiuni cu scadenţa la trei ani, exact cât şi-a propus, la un randament de 4,25%, peste cel acceptat la licitaţia din februarie pentru aceeaşi emisiune.

Băncile au realizat subscrieri totale de 1,83 miliarde de lei. Obligaţiunile ajung la maturitate în iunie 2017.

Finanţele au planificat pentru luna martie emisiuni în moneda naţională în valoare de 2,68 miliarde de lei, dar şi o licitaţie pentru obligaţiuni pe cinci ani în valută, de 200 milioane euro, luna viitoare ajungând la scadenţă titluri în valoare de circa 5 miliarde lei.

Trezoreria a atras în acest an 7,98 miliarde lei şi 478,7 milioane euro prin vânzare de titluri de stat. La aceste împrumuturi se adaugă 2 miliarde dolari, sumă atrasă de pe pieţele internaţionale prin două emisiuni de obligaţiuni, cu maturităţi de 10 şi 30 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO