Bănci și Asigurări

Finanţele nu vând certificate pe şase luni nici în iulie

Foto Shutterstock

Finanţele nu vând certificate pe şase luni nici în iulie

Autor: Liviu Chiru

01.07.2011, 00:02 234

Ministerul Finanţelor a anunţat că intenţionează să împrumute 4miliarde de lei (aproape un miliard de euro) de pe piaţainterbancară în iulie, însă pentru a doua lună consecutiv nu vapune în vânzare certificate pe şase luni, concentrându-se în schimbpe maturităţi mai lungi.

"Măsura ar trebui să aducă o presiune de cumpărare pentrutitlurile de stat pe termen scurt şi, într-o măsură limitată, săfie benefică şi pentru obligaţiunile cu termene mai lungi", spuneVlad Muscalu, economist în cadrul ING Bank.

Luna aceasta vor fi trei emisiuni de certificate pe un an învaloare totală de 2,65 mld. lei, dar şi câte o emisiune deobliga­ţi­uni pe trei, cinci şi zece ani, care cumulează 1,35 mld.lei. Volumul este comparabil cu cel din lunile precedente. Îniunie, statul a atras 4,3 mld. lei.

Trezoreria va avea în iulie scadenţe reduse de pe urmatitlurilor de stat în lei care vor ajunge la maturitate, de circajumătate de miliard de lei. În paralel, ajung la scadenţă oemisiune de obligaţiuni în euro şi o facilitate de tip "club loan"în valoare totală de 2,4 mld. euro. Suma este deja asigurată dinîmprumuturi contractate recent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO