Bănci și Asigurări

Finanţele vor instituţii financiare internaţionale ca dealeri primari pe piaţa titlurilor de stat

Finanţele vor instituţii financiare internaţionale ca...

Autor: Claudia Medrega

25.05.2016, 00:05 224

Ministerul Finanţelor vrea să revizuiască drepturile, obligaţiile şi criteriile de evaluare a performanţei dealerilor primari şi îşi menţine intenţia de a atrage instituţii financiare internaţionale pe piaţa primară a titlurilor de stat în calitate de dealer primar. Iar pentru acest an este preconizată implementarea cerinţelor minime obligatorii de formare a preţului (market-making) pe platforma electronică de cotare şi tranzacţionare, potrivit strategiei privind managementul datoriei publice pentru perioada 2016-2018.

Ministerul Finanţelor intenţionează să colaboreze cu BNR pentru revizuirea „cadrului procedural şi tehnic“ în vederea atragerii şi creşterii flexibilităţii privind condiţiile de acces ale instituţiilor financiare internaţionale pe piaţa primară a titlurilor de stat în calitate de dealer primar.

În prezent, cei mai mari jucători pe piaţa titlurilor de stat sunt băncile comerciale. În ultimii ani, profiturile băncilor au fost alimentate în principal de câştigul din tranzacţionarea titlurilor de stat şi mai puţin de veniturile din activitatea de bază (creditarea).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO