Bănci și Asigurări

Finlanda vede riscuri pe piaţa imobiliară

Finlanda vede riscuri pe piaţa imobiliară

Autor: Bianca Dorobanţu

27.03.2017, 00:00 491

Pentru a reduce riscul ca o bancă să tragă în jos întreaga economie, ministerul finanţelor finlandez vrea să pună bazele unui atenuator de risc sistemic pentru setul de instrumente al autorităţii de reglementare, scrie Bloomberg.

Nordea Bank AB, Danse Bank A/S şi OP Group controlează împreună 90% din piaţa creditării din Finlanda, iar autorităţile de la Helsinki sunt îngrijorate că problemele din restul blocului monedei unice s-ar putea extinde şi în Finlanda. „Finlanda n-ar trebui să-şi pedepsească băncile dacă nu are un motiv bun. Ar trebui să aştepte până când există un compromis bun la nivel european”, a spus într-un interviu Piia-Noora Kauppi, cea care conduce organizaţia Financial Services FK. Cele mai mari riscuri la nivel bancar din Finlanda se concentrează pe piaţa imobiliară. Alături de alte opt state din UE, ţara a primit un avertisment din partea Comitetului European pentru Riscuri Sistemice asupra vulnerabilităţii pe termen mediu a pieţei rezidenţiale de imobiliare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO