Bănci și Asigurări

Fintech-ul britanic Revolut a aplicat pentru licenţă bancară în Marea Britanie, ceea ce i-ar permite să ofere descoperit de cont, credite şi depozite

Fintech-ul britanic Revolut a aplicat pentru licenţă...

Autor: Alex Ciutacu

11.01.2021, 16:15 10143

Revolut, unul dintre cele mai mari startup-uri din Europa, a aplicat în Marea Britanie pentru o licenţă bancară extinsă care ar trebui să alimenteze dezvoltarea companiei britanice dincolo de rădăcinile de fintech, potrivit Bloomberg.

O astfel de licenţă ar permite Revolut să ofere descoperit de cont, credit sau chiar depozit pentru clienţi, conform unei declaraţii lansate astăzi.

Mai mult, activitatea Revolut ar fi acoperită de Schema de Compensare a Serviciilor Financiare din Marea Britanie, care protejează depozitele clienţilor până la maximum 85.000 de lire sterline.

Lansat în 2015 de Nikolay Storonsky, Revolut oferă o gamă extinsă de servicii prin intermediul aplicaţiei, de la card de debit fără comisioane la transfer, transferuri în valută, instrumente pentru crearea bugetelor şi până la instrumente de tranzacţionare cu acţiuni şi criptomonede.

Compania a fost evaluată anul trecut la 5,5 miliarde de dolari după o rundă de finanţare.

Revolut a intrat sub lupa reglementatorilor, ceea ce a determinat startup-ul să angajeze mai mulţi veterani din industria financiară britanică pentru a-şi dezvolta serviciile bancare.

Martin Gilbert, fostul şef al Standard Life Aberdeen, a devenit preşedintele companiei în 2019, iar în board s-a alăturat în 2020 şi Michael Sherwood, care a fost la un moment dat o figură proeminentă a gigantului bancar Goldman Sachs. În octombrie, Revolut l-a angajat drept consilier pe Richard Holmes, fostul executiv al Standard Chartered Group.

Revolut deţine deja o licenţă pentru bani virtuali (n.red: e-money) în Marea Britanie, care îi permite să ofere alternative pentru cash şi să faciliteze plăţile online. Compania a obţinut o licenţă bancară europeană în Lituania în 2018, pe care o foloseşte pentru a lansa servicii bancare în Europa Centrală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO