Bănci și Asigurări

Firma de avocatură Wolf Theiss a asistat BCR în listarea primei sale emisiuni de obligaţiuni verzi, în valoare de 500 mil. lei, cu dobânda anuală de 5% şi scadenţă de 7 ani

Firma de avocatură Wolf Theiss a asistat BCR în...

Autor: Cristina Bellu

20.10.2021, 13:44 183

Wolf Theiss a acordat asistenţă juridică Băncii Comerciale Române în cadrul primei sale emisiuni de Obligaţiuni Verzi Preferenţiale de Tip Senior, în valoare de 500 milioane de lei, cu rată de dobândă de 5% şi scadenţă în 2028, în baza Programului său de tip Multi Issuer EMTN.

Echipa internaţională implicată în acest proiect, coordonată de avocaţii parteneri Claus Schneider şi Claudia Chiper, a fost formată din experţi specializaţi în pieţe de capital din cadrul Wolf Theiss, respectiv avocatul senior Nikolaus Dinhof-Renezeder şi avocaţii Andreea Tudorache şi Sebastian Prakljacic.

Pe 14 octombrie 2021, BCR a închis cu succes prima sa emisiune de Obligaţiuni Verzi Preferenţiale de Tip Senior în valoare de 500 de milioane de lei. Obligaţiunile au o scadenţă de şapte ani şi au fost plasate la clienţi profesionali şi contrapărţi eligibile, având un cupon de 5% pe an.

Valoarea nominală a unei obligaţiuni este de 500.000 lei.

Obligaţiunile urmează să fie eligibile în sensul MREL (Cerinţa minimă de fonduri proprii şi datorii eligibile), după primirea aprobării din partea Băncii Naţionale a României.

Obligaţiunile vor fi listate pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti şi pe Piaţa Oficială a Bursei de Valori din Viena.

Listarea primelor obligaţiuni verzi BCR vine la mai puţin de jumătate de an de la listarea precedentelor obligaţiuni, din 31 mai, în valoare de 1 miliard de lei, cea mai mare de la BVB.

BCR este la a patra emisiune de obligaţiuni listată la BVB, prima ajungând deja la maturitate. Cea de-a doua emisiune de obligaţiuni, în valoare de 600 milioane lei, se tranzacţionează din decembrie 2019 sub simbolul bursier BCR26. Cea de-a treia emisiune de obligaţiuni, în valoare de 1 miliard de lei, se tranzacţionează de la sfârşitul lunii mai a.c. sub simbolul bursier BCR28. BCR, membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO