Bănci și Asigurări

Firmele de brokeraj în asigurări rămân cu 20% din primele intermediate

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Anelis Baciu

03.12.2013, 19:19 298

Aproximativ 20% din primele intermediate de societăţile de brokeraj în asigurări, echivalentul a 557 milioane de lei (126 mil. euro), s-au întors la brokeri sub formă de comisioane în intervalul ianuarie-septembrie al acestui an, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Brokerii au vândut poliţe de asigurare în valoare de 2,9 miliarde de lei (664 mil. euro) în primele nouă luni, ceea ce echivalează cu un grad de intermediere de 50%.

Comisioanele primite de la asigurători reprezintă cea mai importantă sursă de venituri pentru brokeri, ponderea acestora fiind de 97%. Veniturile totale ale brokerilor au urcat cu 12% în primele nouă luni, până la 571 milioane de lei. Firmele de brokeraj au câştigat teren în ultimii anii, deşi criza i-a lovit cu putere pe asigurători. Piaţa asigurărilor a stagnat la 6,2 miliarde de lei după primele nouă luni din acest an.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.12.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO