Bănci și Asigurări

Firmele nu îşi mai ţin banii la bancă pe termen lung

Firmele nu îşi mai ţin banii la bancă pe termen lung

Autor: Liviu Popescu

18.09.2015, 00:07 808

Companiile aveau depozite noi cu scadenţa mai mare de doi ani în lei plasate la bănci în valoare de 9,8 milioane de lei (echivalentul a 2 mil. euro) în luna iulie, la jumătate faţă de luna precedentă, ceea ce reprezintă practic cel mai scăzut nivel din ultimii şapte ani, potrivit datelor BNR.

Spre comparaţie, în iulie anul trecut depozitele noi constituite de companii în monedă naţională cu scadenţa mai mare de doi ani erau de 33 de milioane de lei.

„Este un semnal pozitiv pentru economie. Când ai un depozit de peste doi ani, înseamnă că timp de doi ani ai încrederea că nu ai nevoie de banii respectivi. Pe de altă parte, când ai depozite pe termen mai scurt înseamnă că începi să întrevezi nişte posibilităţi de a folosi banii“, a explicat analistul economic Aurelian Dochia.

Depozitele companiilor sunt de obicei mai volatile decât cele ale clienţilor persoane fizice, banii fiind păstraţi în conturi până când sunt demarate noi proiecte de investiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO