Bănci și Asigurări

Firmele pot lua de la BCR credite de prefinanţare Start-up Nation şi credite pentru cofinanţarea proiectelor selectate în program. Dobânda, în jur de 10%: ROBOR la 6 luni (7,54%) + 2,5%/an maximum

Firmele pot lua de la BCR credite de prefinanţare...

Autor: Claudia Medrega

25.07.2022, 00:02 118

BCR oferă posibilitatea antreprenorilor să acceseze prin programul Start-up Nation două tipuri de credite, respectiv creditul de prefinanţare Start-up Nation, care poate acoperi 100% din valoarea asistenţei financiare nerambursabile obţinută prin program şi care îi poate ajuta să înceapă afacerea până la încasarea grantului, precum şi creditul pentru cofinanţarea proiectelor selectate în cadrul Start-up Nation, într-un procent de maximum 100% din valoarea asumată a cofinanţării.

Contribuţia proprie aferentă proiectului va fi de minimum 10%. Ambele tipuri de credite pot fi acordate cu dobândă ROBOR la 6 luni (7,54% în prezent-n.red) Ă maximum 2,5%/an, total comisioane credit cel mult 2,5% din valoarea creditului, garanţii (fonduri de garantare şi, în completare, garantare cu bunurile achiziţionate în cadrul programului, ipotecă mobiliară asupra conturilor curente deschise la BCR, fidejusiune), zero costuri verificare certificare cheltuieli în teren.

Perioada de analiză şi soluţionare a creditului-punte este de maximum 20 zile lucrătoare de la depunerea documentaţiei complete de solicitare a creditului. „Parterneriatele sunt, cu adevărat, cheia pentru încurajarea şi susţinerea iniţiativei private, aflată în continuare într-o efervescenţă admirabilă în România“, a declarat Dana Dima, vicepreşedinte, Retail & Private Banking, BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO