Bănci și Asigurări

First Bank, bancă deţinută de americanii de la J.C. Flowers, a primit o injecţie de capital de 75,7 mil. lei în luna mai 2019

First Bank, bancă deţinută de americanii de la J.C....

Autor: Anelis Baciu

09.07.2019, 08:00 2138
First Bank (fosta Piraeus Bank), in­sti­tu­ţie de credit deţinută de fondul ame­rican de in­ves­tiţii J.C. Flowers, a primit o injecţie de ca­pi­tal în valoare de 75,7 mil. lei (15,9 mil. euro) în luna mai a acestui an, potrivit datelor de la Registrul Co­merţului. Aceasta este a patra cea mai mare majorare de capital din luna mai.

First Bank a închis anul 2018 cu o pier­de­re de 35,7 mil. lei, ceea ce în­seam­nă că o parte din majoarea de capital se va duce cel mai probabil pe acoperirea pierderilor aferente anului tre­cut. În perioada 2013-2018 First Bank a raportat pierderi agregate de 280 mil. lei.

„Recenta majorare de capital vine să susţină planurile de dezvoltare ale băncii şi demonstrează interesul strategic al fondului de investiţii american J.C. Flowers and Co. pentru piaţa bancară din România“, au declarat reprezentanţii First Bank.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO