Bănci și Asigurări

Fitch acordă ratingul ţării emisiunii de obligaţiuni în dolari a României

Fitch acordă ratingul ţării emisiunii de obligaţiuni în dolari a României

Autor: Mediafax

01.02.2012, 21:05 1246

Fitch Ratings a acordat, miercuri, ratingul "BBB-" obligaţiunilor în valoare de 1,5 miliarde de dolari emise marţi de România pe piaţa americană, calificativul fiind cel atribuit ţării pentru împrumuturile pe termen lung în valută, informează Mediafax.

Titlurile au un cupon de 6,75% si au scadenţa la 7 februarie 2022, precizează agenţia de evaluare financiară într-un comunicat.

Analiştii Fitch menţionează că ratingul României a fost îmbunătăţit de la "BB+" la "BBB-" la 4 iulie 2011, cu perspectivă stabilă, ca urmare a progreselor în combaterea efectelor crizei financiare, evidenţiate de revenirea creşterii economice în teritoriu pozitiv, de evoluţia bună a exporturilor, precum şi de reducerea deficitului de cont curent şi a celui bugetar.

Potrivit Fitch, a fost remarcată o scădere notabilă a riscurilor în cazul României, ceea ce a permis revenirea la ratingul din categoria recomandata pentru investiţii. Cu toatea acestea, ţara este încă expusă riscurilor de contagiune induse de situaţia precară a zonei euro, principalul partener comercial şi, de asemenea, zona de provenienţă a băncilor ale căror filiale domină sistemul bancar românesc.

Randamentul obligaţiunilor în euro ale României şi costul de asigurare împotriva riscului de default au scăzut miercuri, după emisiunea de obligaţiuni în dolari de marţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO