Bănci și Asigurări

Fitch îmbunătăţeşte ratingul individual al Credit Europe Bank, de la "D" la "C/D"

09.08.2010, 14:21 33

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a îmbunătăţit de la"D" la "C/D" calificativul individual al Credit Europe Bank NV,prezentă şi în România, considerând că instituţia de credit poaterăspunde rapid la înrăutăţirea condiţiilor economice de peprincipalele pieţe, informează Mediafax Business.

Agenţia a confirmat, totodată, ratingul datoriilor pe termenlung la "BB", cu perspectivă stabilă, calificativul datoriilor petermen scurt la "B" şi ratingul de sprijin la "5".

"Îmbunătăţirea ratingului individual reflectă capacitateaconducerii de a reacţiona rapid la înrăutăţirea condiţiiloreconomice de pe principalele pieţe", se arată într-un comunicat alFitch.

În 2009 şi în prima jumătate a acestui an, banca a încetinitsubstanţial creşterea activităţii de creditare şi a redus expunereala instituţiile de credit cu risc ridicat. Totodată, compania aîmbunătăţit situaţia lichidităţilor şi a menţinut profitabilitatea,menţionează analiştii agenţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO