Bănci și Asigurări

Fitch reduce ratingul oraşului Bucureşti aferent datoriei pe termen lung în monedă locală

Fitch reduce ratingul oraşului Bucureşti aferent...

Autor: Mediafax

29.07.2016, 11:27 117

În acelaşi timp Fitch a revizuit perspectiva, de la ”pozitivă” la ”stabilă”, şi a confirmat ratingul ”BBB-” pentru datoria pe termen lung în monedă locală a oraşului Braşov.

Modificările de rating sau perspectivă ţin cont de evoluţia ratingului de ţară, pentru că, de regulă, ratingul unităţilor administrative nu poate fi mai mare decât ratingul naţional, precizează un comunicat al agenţiei de rating Fitch.

Fitch a revizuit, la 22 iulie, ratingului aferent datoriei pe termen lung în monedă locală a României, în sensul alinierii acestuia cu cel aferent datoriei pe termen lung în valută la nivelul ”BBB-”, cu perspectivă stabilă. De asemenea, Fitch a confirmat plafonul de rating de ţară al României la ”BBB+” şi a introdus un nou rating al datoriei pe termen scurt în monedă locală, care este evaluat la fel ca cel al datoriei pe termen scurt în valută la nivelul F3. Decizia a venit în urma schimbării metodologiei de evaluare a criteriilor de acordare a rating-urilor aferente datoriei în valută faţă de cele luate în considerare în cazul datoriei în monedă locală.

Modificarea de metodologie a condus, în cele mai multe situaţii, la o aliniere a celor două rating-uri ale datoriilor pe termen lung în monedă locală şi în valută, pentru acelaşi emitent suveran.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO