Bănci și Asigurări

Florin Boldescu, chief digital officer, BRD: Banca viitorului fie va fi digitală, fie nu va fi deloc

ZF Bankers Summit 19

Florin Boldescu, chief digital officer, BRD: Banca...

Autor: Răzvan Botea

02.07.2019, 15:48 364

Banca viitorului fie va fi digitală, fie va dispărea sau va deveni irelevantă pe piaţă, a spus Florin Boldescu, chief digital officer al BRD, în cadrul evenimentului ZF Bankers Summit 19.

„Banca viitorului va fi digitală sau nu va fi. Fie nu va fi deloc, fie nu va fi atât de relevantă încât să se vorbească despre ea, să se scrie cărţi despre ea. Mă aştept să fie o bancă majoritar digitală”, a spus el.

Ce a mai spus Florin Boldescu la ZF Bankers Summit:

OaKNorth (bancă britanică – n. red.) dă credite cu analiză de risc pe bază de fintech pentru persoane juridice între 500.000 şi 25 de mil. lire sterline. Cea mai mare finanţare a lor a fost de 440 mil. lire. Este probabil primul fintech care are are sistem în cloud. A dat până acum credite de 4 mld. euro. Se spune ca nu are niciun credit default la 4 mld. dolari.

Aş spune ca în momentul acesta ne aflăm (BRD - n. red.) încă într-o situaţie în care ne aşezăm încă proiectele, modelul de lucru, înca începem proiecte de digitalizare. Conduc un digital hub care are o istorie destul de scurtă. Avem proiecte de digital banking şi aşa mai departe. Totuşi, dacă ar fi sa ma raportez la întreaga piaţă, sistemul bancar românesc nu se află la un nivel de digitalizare extrem de ridicat în raport cu alte ţări.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO