Bănci și Asigurări

Florin Cîţu avertizează PSD-ul: Voi trimite inspecţia economică financiară peste foarte multe proiecte

Florin Cîţu avertizează PSD-ul: Voi trimite inspecţia...

Autor: Mihai Gongoroi, Mediafax

22.01.2020, 16:40 462

Inspecţia economică financiară va începe verificări pe foarte multe proiecte guvernamentale, a anunţat, miercuri, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

"Cum spune Cîţu că vrea să evalueze un program, ei vin şi spun că vreau să-i închid. Asta pentru că toţi oamenii ăştia ştiu că banii de acolo s-au dus către sinecuri şi proiecte care nu există. Ce le garantez eu celor din PSD este că voi trimite inspecţia economică financiară peste foarte multe proiecte să vedem cum au fost folosiţi banii publici şi vă garantez că veţi vedea foarte multe ilegalităţi acolo", a spus, miercuri, ministrul Finanţelor, la Adevărul.

El a spus că există bani distribuiţi prin programe către prieteni şi rude sau membri de partid.

"Sau dacă nu am eu dreptate, şi poate banii s-au dus foarte bine, atunci îmi închid gura. Dar până atunci le spun celor din PSD că nu mă las şi voi vedea unde s-au dus aceşti bani. (…) Până acum am documentat situaţia. Veţi auzi în perioada următoare de mai multe domenii unde se va duce Corpul de Control al Ministrului Finanţelor Publice. Cei responsabili vor plăti", a spus Florin Cîţu.

Ministrul a mai precizat că bugetul pe 2020 prevede două miliarde de lei pentru programul Prima Casă şi că dacă proiectul de reducere a TVA la 16% va trece de Parlament, termenul de intrare în vigoare va fi prorogat până la găsirea unei soluţii de implementare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO