Bănci și Asigurări

Florin Cîţu, ministrul de Finanţe: Am modificat normele pentru IMM Invest şi clienţii pot să cumuleze creditul pentru investiţii cu linia de credit pentru capital de lucru pentru a avea acces la mai mulţi bani

Florin Cîţu, ministrul de Finanţe: Am modificat...

Autor: Roxana Rosu

24.04.2020, 09:34 891

Guvernul a modificat ieri normele de aplicare ale programului de finanţare IMM Invest pentru a permite clienţilor să cumuleze creditul pentru investiţii cu linia de credit pentru capital de lucru şi să aibă astfel acces la mai mulţi bani, a declarat ministerul Finanţelor, Florin Cîţu, la TVR.

”În şedinţa de Guvern am modificat puţin normele, pentru că am mai primit de la Comisia Europeană încă o relaxare. Clienţii pot să cumuleze creditul pentru investiţii cu linia de credit pentru capital de lucru şi pot avea acces la mai mulţi bani şi să le cumuleze pe cele două. IMM Invest este un program făcut pentru minimum 40.000 de IMM-uri. În România sunt bancabile în jur de 12-13, maxim 15.000 de IMM-uri. Deci ne-am luat o marjă mare faţă de numărul de IMM-uri bancabile. În aşa fel arătăm clar că acele IMM-uri care nu ar fi putut să ia credite astăzi vor putea să acceseze aceşti bani”, a spus Cîţu.

El a adăugat că IMM Invest a fost aprobat de CE şi este un program foarte bun. Problemele cu care se confruntă acum platforma ţin de zona de IT.

”Este o problemă de IT. Programul va porni în câteva zile”.

Aplicaţia de înscriere în programul IMM Invest, gestionată de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, s-a blocat vineri, la scurt timp după deschiderea oficială a programului.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO