Bănci și Asigurări

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor: Ciolacu a votat legea plafoanelor bugetare propusă de PSD cu datoria publică de 40% din PIB

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor: Ciolacu a votat...

Autor: Ana Petrescu

14.12.2019, 00:03 108

Florin Cîţu a declarat că Marcel Ciolacu „vede dar nu înţelege”, deoarece a votat legea plafoanelor bugetare propusă de PSD cu o datorie publică de 40% din PIB, trei ani la rând, în 2017, 2018 şi 2019. Ministrul de Finanţe a adăugat că liderul interimar al PSD nu ştie ce a votat.

„Ciolacu vede dar nu înţelege: «...Am văzut şi eu cu indicatorii cu care s-a venit tot prin asumare în Parlament, că deja datoria publică, mult hulita datorie publică, spunând întotdeauna că PSD-ul îi îndatorează pe copiii noştri, am văzut că PSD, în trei ani, a coborât datoria publică de la 38% la 35%, iar acum se vine cu o datorie publică asumată de cel puţin 40%, ea fiind limitată de către Uniunea Europeană..»”, a scris Florin Cîţu, sâmbătă pe Facebook, citându-l pe Marcel Ciolacu.

Liberalul mai spune că, timp de trei ani, preşedintele Camerei Deputaţilor a votat legea plafoanelor bugetare cu o datorie publică de 40% din PIB.

„Ciolacu, preşedinte interimar al PSD, a VOTAT legea plafoanelor bugetare propusă de PSD cu datorie publică de 40% din PIB. Trei ani la rând - pentru 2017, 2018 si 2019! Şi tot nu ştie ce a votat. #CititulNuAOmoratPeNimeni P.S. Plafon înseamnă maxim nu cel «puţin»”, a conchis Cîţu.

Reacţia vine în contextul în care Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă la Antena 3, că Guvernul Orban îşi asumă acum un deficit bugetar de cel puţin 40%, în condiţiile în care în guvernarea PSD deficitul a fost redus de la 38% la 35%.

Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament pe trei proiecte de lege, respectiv pentru modificarea legilor justiţiei, abrogarea OUG 51 şi pentru adoptarea Legii plafoanelor necesară adoptării Legii bugetului de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO