Bănci și Asigurări

Florin Cîţu, ministrul finanţelor: Lecţia din 2008-2009 este că în criză ai nevoie de dobânzi reale zero sau negative pentru a impulsiona economia şi de o politică fiscală care să fie aciclică

ZF Bankers 2020

Florin Cîţu, ministrul finanţelor:
Guvernul liberal va face autostrada Sibiu-Piteşti, finanţările sunt pregătite. Vom trece Carpaţii cu guvernul liberal. De la această autostradă vor apărea şi alte oportunităţi.

Au început deja tronsoane. La rectificarea bugetară vom da mai mulţi bani pentru investiţii la Transporturi, la Ministerul Economiei.

Florin Cîţu, ministrul finanţelor: Guvernul liberal va face autostrada Sibiu-Piteşti, finanţările sunt pregătite. Vom trece Carpaţii cu guvernul liberal. De la această autostradă vor apărea şi alte oportunităţi. Au început deja tronsoane. La rectificarea bugetară vom da mai mulţi bani pentru investiţii la Transporturi, la Ministerul Economiei.

Autor: Roxana Rosu

21.07.2020, 17:05 2446

„Lucrăm în parteneriat cu sistemul bancar, inclusiv pe IMM Invest. În costul finanţării, mixul de politică monetară şi fiscală a mers foarte bine.“

Politica BNR de a interveni şi de a relaxa condiţiile de politică monetară a fost foarte bună şi sper că va continua la fel de agresiv, în condiţiile în care esti­mă­rile arată că mai este loc de relaxare, atâta timp cât inflaţia nu este un pericol pe termen mediu şi lung, a declarat Florin Cîţu, ministrul finanţelor, la ZF Bankers Summit 2020.

„Lucrăm în parteneriat cu sistemul bancar, inclusiv pe IMM Invest. Cred că este primul an când se întâmplă acest lu­cru. În costul fi­nan­ţării, mixul de politică monetară şi fiscală a mers foarte bine“.

Pentru minis­trul finanţelor, lec­ţia din 2008-2009 este că în criză ai ne­vo­ie de dobânzi reale zero sau negative pentru a im­pul­siona economia şi de o politică fiscală care să fie aciclică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO