Bănci și Asigurări

Florin Cîţu vine cu o mare surpriză în privinţa prelungirii amânării plăţii ratelor: Cei care au amânat plata ratelor deja pentru 9 luni nu mai pot cere o altă amânare, iar ceilalţi pot cere prelungirea amânării până la 9 luni, inclusiv cei care nu au aplicat până acum

Florin Cîţu vine cu o mare surpriză în privinţa...

Autor: Răzvan Botea

30.12.2020, 17:51 16205

Florin Cîţu, premierul României, a venit cu clarificări în privinţa ordonanţei aprobate miercuri în şedinţa de guvern privind prelungirea amânării ratelor bancare. El a spus că amânarea plăţii ratelor nu poate fi făcută pentru o perioadă mai mare de 9 luni, iar persoanele care au aplicat deja pentru o amânare de 9 luni nu mai pot prelungi amânarea plăţilor. În schimb, persoanele care au solicitat amânarea de plată a creditelor pentru o perioadă mai mică de 9 luni sau cei care nu au solicitat deloc, pot prelungi sau solicita amânarea plăţii ratelor pentru o perioadă de până la maxim 9 luni.

Potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR), 564.000 de companii şi persoane fizice au aplicat pentru amânarea plăţii ratelor, iar suma totală s-a ridicat la aproape 42 mld. lei, adică aproape 15% din totalul creditelor acordate de bănci.

„Dacă ai avut 9 luni de zile ratele amânate, nu mai poţi să prelungeşti, dar ceilalţi pot să meargă până la 9 luni de zile, iar cei care nu au amânat ratele până acum pot aplica la această măsură. Solicitările pot fi transmise creditorului până la 15 martie 2021. Condiţiile rămân cam aceleaşi”, a spus Florin Cîţu.

Mai mult de 560.00 de persoane fizice sau companii din România au solicitat băncilor amânarea plăţii ratelor în 2020, pe fondul scăderii veniturilor ca urmare a crizei. Măsura a fost pusă în aplicare în aprilie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO