• Leu / EUR4.9746
  • Leu / GBP5.7433
  • Leu / USD4.6864
Bănci și Asigurări

Florin Georgescu, prim-viceguvernator al BNR, despre măsuri necesare în contextul crizelor suprapuse: România trebuie să consolideze securitatea alimentară şi independenţa energetică, dar şi să dezvolte unele sectoare economice. Trebuie identificate firme autohtone competitive, cu potenţial, din domenii critice pentru România, şi ele să fie sprijinite prioritar de autorităţi

Florin Georgescu: Stabilitatea şi rezilienţa sistemului bancar rămân o parte a soluţiei având  capacitatea de a absorbi efectele unor şocuri neanticipate fără a afecta capacitatea de finanţare a economiei. Aşadar, situaţia bună în care se află astăzi sectorul bancar autohton este o premisă pentru dezvoltarea economică sustenabilă.

Florin Georgescu: Stabilitatea şi rezilienţa sistemului bancar rămân o parte a soluţiei având capacitatea de a absorbi efectele unor şocuri neanticipate fără a afecta capacitatea de finanţare a economiei. Aşadar, situaţia bună în care se află astăzi sectorul bancar autohton este o premisă pentru dezvoltarea economică sustenabilă.

Autor: Claudia Medrega

26.04.2023, 09:00 1104

„În condiţiile deteriorării echilibrelor macroeconomice şi a persistenţei deficitelor gemene, având în vedere evoluţiile ciclurilor economice şi financiare, este necesar ca stimulentele să fie acordate într-o manieră mai echilibrată între companiile cu capital străin şi cele cu capital autohton.“

România trebuie să adopte, în noul context economic, social şi de securitate, un mix adecvat de măsuri economice care să vizeze consolidarea securităţii alimentare, asigurarea independenţei energetice în contextul conflictului de la graniţă, precum şi dezvoltarea unor sectoare economice generatoare de valoare adăugată ridicată, a declarat Florin Georgescu, prim-vice­guvernator al BNR, în cadrul conferinţei cu tema „Navigând printre crize suprapuse“ organizată de BNR şi ASE.

Crizele suprapuse aduse în discuţie sunt criza resurselor energetice, criza alimentară, războiul de la graniţele României şi criza pandemică determinată de Covid-19.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9746
Diferență: -0,006
Ieri: 4.9749
Azi: 4.6864
Diferență: -0,7413
Ieri: 4.7214
Azi: 5.7433
Diferență: -0,2847
Ieri: 5.7597
Azi: 5.1446
Diferență: -0,0486
Ieri: 5.1471