Bănci și Asigurări

Florin Golovatic, fostul şef al Uniqa, va supraveghea piaţa asigurărilor

Florin Golovatic. Foto: xprimm

Florin Golovatic. Foto: xprimm

Autor: Ciprian Botea

26.03.2015, 00:05 860

Florin Golovatic, care a condus timp de trei ani compania de asigurări Uniqa, a fost recrutat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pe poziţia de director al direcţiei de supraveghere a sectorului asigurărilor, post care fusese scos la concurs la începutul lunii februarie şi pentru care fuseseră primite 15 candidaturi.

Poziţia de şef al supravegherii sectorului asigurărilor fusese scoasă la concurs alături de alte patru poziţii, una de director şi trei de şef de serviciu. Claudiu Stănescu, care a fost până în 2010 director general al BCR Leasing, a fost numit pe poziţia de director al direcţiei financiar-ad­ministrativă. Elena Zorlescu şi Gabriel Frîncu au ocupat două poziţii de şef de serviciu, în timp ce pentru a treia poziţie de şef de serviciu scoasă la concurs va fi reluată procedura.

Golovatic fusese numit de austriecii de la Uniqa la conducerea subsidiarei locale de asigurări generale în 2011, dar şi-a dat demisia în august anul trecut, surse din piaţă afirmând că decizia a fost luată deoarece acţionarii austrieci nu mai doreau să-i prelungească mandatul care expira în decembrie 2014.

Golovatic a absolvit Facultatea de fnanţe-bănci din cadrul ASE Bucureşti şi înainte de a intra în sectorul asigurărilor a lucrat în sistemul bancar şi a fost auditor la KPMG.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO