Bănci și Asigurări

FMI descinde la Bucureşti. Florin Cîţu: Două misiuni FMI sunt în România pentru analiza colectării şi a Codului Fiscal

FMI descinde la Bucureşti. Florin Cîţu: Două misiuni...

Autor: Mihai Gongoroi

02.02.2020, 13:07 741

Curs BNR. Cursul valutar al zilei de marţi, 28 ianuarie 2020. Euro a rămas stabil la 4,77 lei de la începutul anului, a declarat, marţi, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu. Acesta a spus că delegaţiile FMI vor sta în România două-trei săptămâni.

"FMI este aici pentru a ne ajuta pe partea de colectare. Este o analiză a modului în care colectăm banii la buget, (ţine) două-trei săptămâni. Sunt două misiuni FMI pe care le-am cerut, una pe colectare, alta pe analiza de Cod Fiscal. Vreau să văd ce solutii au pentru cum putem colecta mai multi bani la buget şi a doua să vedem dacă Codul Fiscal, aşa cum este construit, mai funcţionează în această economie sau nu", a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Finanţelor Florin Cîţu.

Ministrul de resort a anunţat la începutul lunii ianuarie că intenţionează să ceară expertiza Fondului Monetar Internaţional cu privire la actualitatea Codului Fiscal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO