Bănci și Asigurări

FNGCIMM a aprobat primele o sută de dosare „Prima casă 3“

FNGCIMM a aprobat primele o sută de dosare „Prima casă 3“

Autor: Ciprian Botea

08.02.2011, 23:52 92

Primele o sută de dosare pentru credite ipotecare "Prima casă"din plafonul pe 2011 au fost aprobate deja de Fondul de Garantare aCreditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), la o săptămână de larepornirea programului, dar nicuna dintre băncile care au răspunsla un sondaj al ZF nu a dat încă efectiv vreun credit.

"Am primit deja aprobări astfel că în câteva zile se vor acordaşi primele credite. După primirea aprobării, trecem într-o etapăcare depinde de mai mulţi factori (disponibilitate vânzător,cumpărător, notar, documente necesare autentificării contractelor)şi mai sunt necesare câteva zile până la acordarea efectivă acreditului", au declarat reprezentanţii Raiffeisen Bank.

Fondul a început să primească documentaţii de pe 1 februarie şipână acum a avizat aproape 100 de dosare, potrivit reprezentanţilorinstituţiei.

Raiffeisen, care a primit al treilea plafon ca mărime după BCRşi BRD, a transmis 100 de dosare la Fond şi are alte câteva sute îndiverse stadii de analiză. Grecii de la Banca Românească spun că au300 de solicitări în analiză şi 12 dintre acestea au fost trimisecătre Fondul de Garantare, în timp ce Bancpost a primit de laclienţi 50 de dosare. Şi banca de stat CEC a trimis către Fonddosarele primite până acum.

Plafonul de garanţii de 200 de milioane de euro alocat pentru2011 a fost repartizat celor 21 de bănci participante la sfârşitullunii ianuarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO