Bănci și Asigurări

Fondul care emite garanţiile Prima casă nu mai face faţă cererilor: Circa 600 de noi solicitări sunt înregistrate zilnic

Fondul care emite garanţiile Prima casă nu mai face...

Autor: Anelis Baciu

29.05.2017, 00:06 3045

Valoarea garanţiilor emise de stat pentru programul lansat în vara lui 2009 a ajuns la finalul lunii noiembrie a anului trecut la 17,5 mld. lei.

Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) se confruntă cu un maxim isto­ric al cererilor de garanţii pentru Prima casă, în me­die fiind înregistrate circa 600 de solicitări pe zi.

„Acest fapt ne determină să adoptăm unele măsuri suplimentare, menite să accelereze procesul de analiză, pentru a răspunde cât mai prompt necesităţii de a aproba un volum mult mai mare de solicitări de garantare pe care le primim în această perioadă“, a transmis FNGCIMM.

Pentru a grăbi procesul de acordare a garanţiilor conducerea Fondului a decis extinderea programului normal de lucru al echipelor operaţionale, pe o perioadă de timp suficientă pentru a asigura un flux mai rapid de analiză, suplimentarea numărului de angajaţi, precum şi menţinerea unui program de lucru normal în minivacanţa din intervalul 1-5 iunie, inclusiv în zilele de weekend (3-4 iunie 2017).

Cererea în creştere pentru creditele ipotecare Prima casă alimentează accelerarea preţurilor locuinţelor, situaţie percepută de BNR ca fiind un factor de risc la adresa stabilităţii financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO