Bănci și Asigurări

Fondul de Dezvoltare şi Investiţii are 5 mld. lei pentru finanţarea proiectelor de dezvoltare

Fondul de Dezvoltare şi Investiţii are 5 mld. lei...

Autor: Iulian Anghel

03.05.2019, 00:04 187

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză a anunţat că începând de ieri, 2 mai, a deschis sesiunea pentru depunerea formularelor de solicitare pentru finanţare din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii (FDI), destinat unităţilor administrativ-teritoriale, asociaţiilor de dezvoltare şi universităţilor.

Potrivit sursei citate, cererile se analizează în ordinea înregistrării la registratura Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză şi se soluţionează în limita plafoanelor aprobate pentru anul 2019, de 5 miliarde de lei.

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză va publica pe site-ul său, periodic, lista solicitărilor de finanţare depuse şi stadiul analizei acestora.

Pe site-ul cnp.ro a fost publicată şi formularul solicitării de finanţare.

„Unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, asociaţiile de dezvoltare intercomunitară, respectiv universităţile pot să se adreseze CNSP, în scris, anterior depunerii solicitării de finanţare, în vederea verificării eligilibităţii. CNSP va verifica încadrarea în domeniile prioritare şi va comunica dacă proiectul poate fi finanţat din Fond.“

Banii acordaţi din acest fond sunt împrumuturi. Spre deosebire, Programuli National de Dezvoltare Locală (PNDL II) acordă granturi.

Toate informaţiile privind condiţiile care trebuie îndeplinite în vederea obţinerii finanţării şi modul de completare a documentelor necesare, în limba română, se regăsesc la secţiunea „Fondul de Dezvoltare şi Investiţii“ de pe pagina de internet a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză (www.cnp.ro).

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO