Bănci și Asigurări

Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare a fost cooptat în Comitetul pentru Stabilitate Financiară

Autor: Claudia Medrega

10.11.2011, 18:30 340

Şefii instituţiilor de supraveghere din sectorul financiar românesc au stabilit astăzi "direcţii comune de acţiune" pentru întărirea în continuare a rezistenţei la şocuri a acestui sector şi au decis cooptarea Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar ca membru al Comitetului Naţional pentru Stabilitate Financiarǎ (CNSF).

La întâlnirea de astăzi a CNSF au participat Mugur Isǎrescu, Guvernatorul BNR şi Preşedinte al Comitetului, Gheorghe Ialomiţianu, Ministrul Finanţelor Publice, Gabriela Anghelache, Preşedinte al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, dl. Constantin Buzoianu, Preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurǎrilor şi dl. Mircea Oancea, Preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, conform unui comunicat al BNR.

Membrii Comitetului au analizat evoluţiile sectorului financiar din România şi ale mediului internaţional, precum şi concluziile summit-ului european din data de 26 octombrie 2011 şi ale întâlnirii G-20 din 3-4 noiembrie 2011, inclusiv prevederile principale ale propunerii de directivă privind instituirea unui sistem comun al taxei pe tranzacţii financiare la nivelul Uniunii Europene.

"Membrii CNSF au discutat concluziile recentei misiuni a Comisiei Europene, Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale şi au identificat direcţii comune de acţiune pentru întărirea în continuare a rezistenţei la şocuri a sectorului financiar din România. În acest context, membrii CNSF au hotărât consolidarea cadrului instituţional pentru asigurarea stabilităţii financiare din România prin cooptarea Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar ca instituţie membră a CNSF", se menţionează în comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO