Bănci și Asigurări

Fondul de Garantare: Depozitele bancare garantate s-au majorat în primul semestru la 221 mld. lei

Fondul de Garantare: Depozitele bancare garantate s-au...

Autor: Roxana Rosu

30.08.2016, 00:05 148
Depozitele bancare garantate ale persoanelor fizice şi juridice la instituţiile de credit participante la Fondul de Garantare s-au majorat în primele şase luni cu 2,2 miliarde lei, la 221,2 miliarde lei, depozitele în lei crescând cu 0,6%, iar cele denominate în valută cu 1,8%.
 
Faţă de 30 iunie 2015 a fost înre­gis­trat un spor substanţial al valorii de­po­zitelor eligibile, de circa 50 mld. lei, datorat cu precădere extinderii sferei de cuprindere a deponenţilor garan­taţi, potrivit datelor Fondului de Ga­ran­­­tare a Depozitelor Bancare (FGDB).
 
Suma depozitelor eligibile re­pre­zintă peste trei sferturi din valoa­rea totală a depozitelor la instituţiile de credit participante la FGDB, restul revenind persoanelor juridice excluse de la garantare (instituţii de credit, instituţii financiare, firme de investiţii, socie­tăţi de asigurare şi/sau reasi­gurare, organisme de plasament colec­tiv, fonduri de pensii, autorităţi publice centrale, locale şi regionale etc.).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO