Bănci și Asigurări

Fondul de investiţii The European Fund for Southeast Europe (EFSE) a acordat Libra Bank Internet o linie de credit de 8 milioane euro, fondurile urmând să susţină capitalizarea băncii şi finanţarea IMM-urilor

Fondul de investiţii The European Fund for Southeast...

Autor: Roxana Rosu

15.09.2022, 13:01 460

Fondul de investiţii The European Fund for Southeast Europe (EFSE) a acordat Libra Internet Bank o linie de credit de 8 milioane euro, fondurile urmând să susţină capitalizarea băncii şi să asigure finanţări pentru IMM-uri.

Libra vrea să aloce 40% din fonduri către afaceri din sectorul agriculturii sustenabile şi în special către cele deţinute de femei antreprenor.

”Prin intermdiul facilităţii de credit, Libra Internet Bank va fi capabilă să facă mai bine faţă eventualelor şocuri financiare şi să continue finanţarea IMM-urilor. Fondurile vor permite băncii să susţină agricultura sustenabilă în România, în paralel cu angajamentele sociale, contribuind la o creştere economică puternică”, a spus Klaus Müller, preşedintele boardului EFSE.  

La rândul lui, Emil Bituleanu, CEO Libra Internet Bank a subliniat că asigurarea accesului la finanţare pentru antreprenorii concentraţi pe obiective de sustenabilitate şi responsabilitate social este una dintre priorităţile băncii.

EFSE a fost înfiinţat în 2005 şi susţine dezvoltarea economică în Europa de Est şi Sud-Est.  Fondul a fost iniţiat de KfW Development Bank, cu susţinerea Guvernului german şi a Comisiei Europene.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO