Fondul JC Flowers a eşuat în a prelua Piraeus şi Carpatica

4 ian 2016 Autor: Cristian Hostiuc

Grecii merg pe cont propriu înainte, iar banca din Sibiu a început negocierile cu un alt investitor pentru că are neapărat nevoie de bani.
 
Ceea ce ar fi trebuit să fie evenimentul anului în 2015 pe piaţa bancară românească,  intrarea fondului american de investiţii JC Flowers pe piaţă prin achiziţia a două bănci, Piraeus şi Carpatica, a eşuat în ultimele zile ale anului.
 
Întrucât nu a reuşit să bată palma la Atena cu grecii de la Piraeus pentru operaţiunile din România, JC Flowers a renunţat şi la Banca Carpatica, cele două achiziţii fiind condiţionate.
 
După ce ultimele runde de discuţii cu Piraeus nu au dus nicăieri, JC Flowers a informat banca Carpatica din Sibiu, marţi seara, pe 29 decembrie, că se retrage din deal-ul cu ei şi cu acţionarul majoritar, omul de afaceri Ilie Carabulea,  declinând invitaţia de a participa la capitalizarea Carpatica, ceea ce s-ar fi tradus prin preluarea ei. În cazul în care circumstanţele se vor schimba, JC Flowers ar putea reveni la masa discuţiilor dacă banca din Sibiu va mai fi interesată.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.01.2016

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
carpatica
, piraeus
, preluare
, esuat
, fond
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide