Bănci și Asigurări

Fondul Monetar Internaţional anunţă nori negri: FMI nu crede în prognoza guvernului de 5,5% şi anunţă pentru România o creştere economică de 3,1% în acest an. Economiile lumii au intrat într-un ciclu de scădere

Fondul Monetar Internaţional anunţă nori negri: FMI nu...

Autor: Alex Ciutacu

09.04.2019, 16:56 5450

Fondul Monetar Internaţional şi-a redus pespectivele de creştere pentru economia globală la cel mai scăzut nivel de la criza financiară până în prezent în contextul în care majoritatea economiilor avansate dau semne de slăbiciune, ar conflictul comercial dintre americani şi chinezi pune presiune pe deficitele comerciale, potrivit Bloomberg.

Economia globală va creşte cu doar 3,3% anul acesta, faţă de o estimare anterioară de 3,5% pe care FMI a lansat-o în luna ianuarie, anunţă oficialii instituţiei în cel mai recent raport asupra economiei globale.

Rata de creştere din 2019 va fi cea mai scăzută din ultimii 10 ani, când economia globală s-a contractat. Este a treia oară în şase luni când FMI îşi reduce estimarea.

Comerţul cu bunuri şi servicii la nivel global va creşte cu 3,4% anul acesta, o evoluţie mai timidă în comparaţie cu creşterea de 3,8% din 2018.  

Pentru regiunea Europei Centrale şi de Est, FMI ia în calcul o creştere economică de circa 3% pe termen mediu, iar raportul pe luna aprilie estimează o creştere de 3,1% pentru România şi o inflaţie de 3,3%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO