Bănci și Asigurări

Frédéric de Courtois, numărul doi din Generali, unul dintre cei mai mari asigurători europeni: Suntem interesaţi să ne dezvoltăm în toate ţările din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România

Frédéric de Courtois, numărul doi din Generali, unul dintre cei mai mari asigurători europeni: Suntem interesaţi să ne dezvoltăm în toate ţările din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România

Frédéric de Courtois, general manager al Generali: Pentru ca România să ajungă să aibă o piaţă de asigurări dezvoltată are nevoie de creştere economică, iar acest lucru există, şi mai are nevoie de o legislaţie adecvată. În prezent vedem, de exemplu, o legislaţie dificilă pe segmentul auto.

Autor: Anelis Baciu

29.05.2019, 09:37 161

Asigurătorul italian Generali cu prime subscrise de 67 miliarde de euro în 2018, de peste 33 de ori mai mult decât întreaga piaţă locală de asigurări, este interesat de dezvoltarea businessului pe care îl deţine în Europa Centrală şi de Est, iar pe lista ţărilor unde are în vedere achiziţii, dacă apar oportu­nităţi, se află şi România, a declarat pentru ZF Frédéric de Courtois, general manager în cadrul Generali.

„Suntem interesaţi să ne dezvoltăm în toate ţările din regiunea Europei Centrale şi de Est, inclusiv în România. Istoric, regiunea Europei Centrale şi de Est a fost inima Generali. Totdeauna, Generali a fost foarte puternic în această regiune. În prezent suntem al doilea cel mai mare asigurător din Europa Centrală şi de Est. România, ca parte a acestei regiuni, este o piaţă importantă pentru noi, deşi este încă o piaţă relativ mică, cu 2 miliarde de euro prime brute subscrise“, spune Frédéric de Courtois. El este numărul doi în Generali, după Phillippe Donnet, CEO al grupului. Ambii executivi au lucrat anterior pentru grupul francez AXA, care s-a retras din România în 2016 prin vânzarea operaţiunilor locale către grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG). 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO