Bănci și Asigurări

Frédéric de Courtois, numărul doi din Generali, unul dintre cei mai mari asigurători europeni: Suntem interesaţi să ne dezvoltăm în toate ţările din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România

Frédéric de Courtois, numărul doi din Generali, unul...

Autor: Anelis Baciu

29.05.2019, 08:11 199

Asigurătorul italian Generali cu prime subscrise de 67 mld. euro în 2018, de peste 33 de ori mai mult decât întreaga piaţă locală de asigurări, este interesat de dezvoltarea businessului pe care îl deţine în Europa Centrală şi de Est, iar pe lista ţărilor unde are în vedere achiziţii, dacă apar oportunităţi, se află şi România, a declarat pentru ZF Frédéric de Courtois, general manager în cadrul grupului Generali. 

„Suntem interesaţi să ne dezvoltăm în toate ţările din regiunea Europei Centrale şi de Est, inclusiv în România. Istoric, regiunea Europei Centrale şi de Est a fost inima Generali. În prezent suntem al doilea cel mai mare asigurător din Europa Centrală şi de Est. România, ca parte a acestei regiuni, este o piaţă importantă pentru noi, deşi este încă o piaţă relativ mică, cu 2 mld. euro prime brute subscriseî, spune Frédéric de Courtois.  

Potrivit informaţiilor Bloomberg, Generali discută în prezent preluarea operaţiunilor din Polonia, Cehia, Ungaria şi România ale americanilor de la MetLife, tranzacţie estimată la 2 mld. euro. Întrebaţi de ZF despre această posibilă tranzacţie, oficialii Generali şi MetLife nu au dorit să comenteze. În România MetLife deţine Metropolitan Life, al treilea cel mai mare asigurător de viaţă cu subscrieri de 306 mil. lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO