Bănci și Asigurări

François Bloch, CEO al BRD, a treia bancă de pe piaţă: Finanţările acordate prin programul IMM Invest au atins 930 mil. lei. Au fost 1.861 de cereri aprobate

François Bloch, CEO al BRD, a treia bancă de pe...

Autor: Claudia Medrega

10.02.2021, 12:27 177

BRD-SocGen a aprobat 1.861 de cereri în cadrul programului guvernamental IMM Invest anul trecut, valoarea finanţărilor ajungând la 930 mil. lei, potrivit informaţiilor prezentate de François Bloch, CEO al băncii româneşti cu capital francez.

Un procent de 84% din valoarea finanţărilor prin programul IMM Invest au fost pentru capital de lucru.

Programul IMM Invest este destinat să sprijine companiile care se confruntă cu dificultăţi economice ca efect al pandemiei COVID-19 în accesarea unor finanţări necesare pentru asigurarea continuităţii activităţii.

Creditele acordate în cadrul IMM INVEST beneficiază de garanţia statului, prin intermediul FNGCIMM, în proporţie de 80% sau 90% din valoarea acestora şi pot fi folosite pentru finanţarea activităţii curente pe termen mediu şi finanţarea investiţiilor pe termen lung.

Portofoliul total de credite acordate IMM-urile de BRD a făcut un salt de 22% în 2020 faţă de 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO