Bănci și Asigurări

Francezii de la SocGen, proprietarii BRD pe piaţa locală, taie în carne vie: Peste 1.500 de bancheri de investiţii trebuie să dispară

Francezii de la SocGen, proprietarii BRD pe piaţa...

Autor: Alex Ciutacu

09.04.2019, 12:41 8037

Societe Generale, care controlează a treia bancă de pe piaţa locală, BRD, a anunţat că va concedia circa 1.600 de persoane după ce veniturile diviziei de tranzacţionare l-au împins pe CEO-ul Frederic Oudea să ia măsuri pentru a spori profiturile diviziei de investiţii, potrivit Bloomberg.

Circa 1.200 de poziţii vor fi eliminate în cadrul diviziei de global banking (GBIS), în cadrul căreia funcţionează activitatea de tranzacţionare, a transmis un reprezentant al sindicatului care reprezintă angajaţii SocGen din Franţa.

Peste 700 de persoane vor fi concediate în Franţa, potrivit SocGen – care nu a oferit mai multe detalii cu privire la poziţiile exacte.

Decizia vine după ce mai multe bănci au anunţat că în prezent condiţiile de tranzacţionare sunt provocatoare – ceea ce a determinat SocGen să ofere un avertisment referitor la profitul pentru T4.

CEO-ul grupului elveţian UBS, Sergio Ermotti, a descris primul trimestru din 2019 ca fiind unul dintre cele mai dificile din ultimii ani, în timp ce săptămâna trecută, preşedintele BNP Paribas, Jean Lemierre, a declarat că volatilitatea rămâne o provocare pentru băncile de investiţii.

Divizia GBIS a SocGen are peste 20.000 de angajaţi în toată lumea. Veniturile din tranzacţionare au scăzut cu 19% în T4, „otrăvind” câştigurile pentru tot anul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO