Bănci și Asigurări

Francezii ies la cumpărături? Societe Generale, proprietarul BRD pe piaţa locală, vrea să joace un „rol cheie” în piaţa de fuziuni şi achiziţii din sectorul bancar european

Francezii ies la cumpărături? Societe Generale,...

Autor: Alex Ciutacu

05.04.2019, 13:32 512

Francezii de la Societe Generale, proprietar al BRD pe piaţa locală, vor să joace un rol cheie în procesul de consolidare a industriei bancare din Europa, chiar dacă în acest moment nu se bucură de cele mai favorabile condiţii, transmite preşedintele grupului, citat de Bloomberg.

Lorenzo Bini Smaghi susţine că Europa are nevoie de fuziuni transfrontaliere în banking pentru a genera jucători mari ce pot concura cu rivalii americani.

„SocGen vrea să fie un protagonist al acestui proces de consolidare care va avea loc”, a declarat el miercuri în faţa reporterilor din Milano.

El a mai spus că totuşi condiţiile pentru asemenea tranzacţii nu sunt îndeplinite în acest moment din cauza unor probleme politice, economice, şi a unor hibe de reglementare la care se lucrează în acest moment.

SocGen a fost subiectul speculaţiilor cu privire la o potenţială fuziune cu italienii de la UniCredit. Bini Smaghi a refuzat să comenteze cu privire la bănci individuale, şi a discutat doar la nivel general.

UniCredit, cea mai mare bancă italiană după active, ar putea încerca o fuziune cu nemţii de la Commerzbank – în contextul în care negocierile dintre Commerzbank şi Deutsche Bank eşuează.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO