Bănci și Asigurări

Francul elveţian atinge minimul ultimelor două luni în faţa leului

Francul elveţian atinge minimul ultimelor două luni în...

Autor: Liviu Popescu

20.01.2016, 00:00 691

Francul elveţian, monedă care a creat mari probleme în prima lună din 2015 celor aproximativ 75.000 de debitori, s-a depreciat ieri la 4,13 lei şi a atins astfel minimul ultimelor aproape două luni. BNR nu mai anunţase o paritate atât de ridicată pentru francul elveţian din 8 decembrie 2015.

„Rămâne de văzut dacă în şedinţele următoare paritatea îşi reia de aici creşterile sau forţează totuşi până la cel de-al doilea suport luat în calcul în analizele noastre, la 4,09”, scrie într-un raport al Băncii Transilvania, semnat de Dan Rusu, analist financiar senior al băncii. Referinţa anunţată ieri de BNR pentru un euro a rămas la nivelul de 4,53 de lei, în timp ce dolarul american s-a apreciat uşor la 4,17 lei. Monedele Europei emergente s-au întărit ieri faţă de euro.

Pe de altă parte, mâine are loc prima şedinţă a Băncii Centrale Europene (BCE) din acest an. Analiştii de la Piraeus Bank spun că investitorii nu se aşteaptă ca BCE să taie ratele de dobândă la şedinţa de politică monetară din această săptămână, în pofida menţinerii preţurilor ţiţeiului pe o pantă descendentă. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO