Bănci și Asigurări

Franks,FMI: Chiar şi „bijuteriile coroanei” necesită investiţii de miliarde de euro. Statul nu are aceşti bani

Franks,FMI: Chiar şi „bijuteriile coroanei” necesită investiţii de milioane de euro. Statul nu are aceşti bani

Autor: Claudia Medrega

09.05.2012, 12:21 1245

Multe companii publice sunt mult mai puţin profitabile decât ar trebui să fie, din cauza ineficienţei şi corupţiei, iar "bijuteriile coroanei" necesită investiţii de miliarde de euro în anii următori, astfel că banii trebuie să vină sectorul privat deoarece statul "nu are aceşti bani", a declarat Jeffrey Franks, şeful misiunii de evaluare a FMI.

"Nu vindem bijuteriile coroanei, aţi putea întreba dacă aceste companii sunt profitabile? Chiar şi bijuteriile coroanei necesită investiţii de milioane de euro, în anii care vin, pentru a ţine pasul cu economia în creştere. Statul nu are aceşti bani şi, prin urmare, ei trebuie să vină din sectorul privat. Doar pentru că o companie este profitabilă nu înseamnă că este şi bine condusă. Multe companii publice sunt mult mai puţin profitabile decât ar trebui să fie, din cauza ineficienţei şi corupţie".

Franks a spus că a auzit de existenţa unor încercări de manipulare a procesului, prin angajarea unor persoane motivate politic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO