Bănci și Asigurări

Fraudele din asigurări, o „piaţă“ de 120 mil. euro anual

Violeta Ciurel, CEO al AXA Asigurări

Problemele financiare, stabilirea unor obiective mult prea înalte, nerealiste chiar, dar şi existenţa oportunităţilor de a comite astfel de infracţiuni se numără printre principalii factori care determină apariţia fraudelor.

Violeta Ciurel, CEO al AXA Asigurări Problemele financiare, stabilirea unor obiective mult prea înalte, nerealiste chiar, dar şi existenţa oportunităţilor de a comite astfel de infracţiuni se numără printre principalii factori care determină apariţia fraudelor.

Autor: Anelis Baciu

25.10.2013, 00:06 308

Fraudele din industria asigurătorilor, în special cele înregistrate pe segmentul poliţelor de viaţă, pot avea un impact sistemic asupra pieţei de profil, de aceea este necesar ca autorităţile să colaboreze mai strâns cu asigurătorii pentru a preveni şi combate acest fenomen, a afirmat Violeta Ciurel, CEO al AXA Asigurări, prezentă la o conferinţă pe tema fraudelor în asigurări.

Valoarea anuală a fraudelor se ridică la aproximativ 10% din totalul cheltuielilor cu daunele înregistrate de companiile europene de asigurări, afirmă Ciurel, ceea ce la nivelul pieţei locale s-ar traduce într-un volum de circa 120 mil. euro. Asigurătorii locali plătesc anual despăgubiri de circa 1,2 mld. euro, potrivit ultimelor date publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

„Problemele financiare, stabilirea unor obiective mult prea înalte, nerealiste chiar, dar şi existenţa oportunităţilor de a comite astfel de infracţiuni se numără printre principalii factori care determină apariţia fraudelor în România“, a explicat CEO-ul AXA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO