Bănci și Asigurări

FT: Grupurile bancare Société Générale, Raiffeisen şi UniCredit, prezente şi în România, au expunere cumulată de 5,9 mld. euro pe Rusia. Société Générale are expunere de 2,6 mld. euro, Raiffeisen de 1,9 mld. euro, iar UniCredit are 1,4 mld. euro

FT: Grupurile bancare Société Générale, Raiffeisen...

Autor: Mircea Nica

24.02.2022, 13:30 3521

♦ Banca Centrală Europeană vrea să se asigure că băncile europene se pot conforma cu orice sancţiune care ar putea urma din cauza tensiunilor generate de Rusia şi că pot elimina rapid clienţi în situaţia în care li se va interzice să mai lucreze cu ei.

Grupurile bancare Société Générale (Franţa), Raiffeisen Bank (Austria) şi UniCredit (Italia), pre­zen­te şi pe piaţa bancară româ­neas­că, au expunere cumulată de 5,9 mld. euro pe Rusia. Dintre băncile care au prezenţă şi în România, Société Générale are cea mai mare expunere financiară faţă de Rusia dintre toate băncile eu­ro­pene, de circa 2,6 mld. euro. Raiffeisen din Aus­tria are o ex­pu­nere de 1,9 mld. euro, iar UniCre­dit are o expunere de 1,4 mld. euro, potrivit Financial Times (FT).

Reprezentanţii Băncii Centrale Europene (BCE) au cerut detalii băncilor cu privire la modul în care se vor putea descurca în diferite scenarii, precum cel în care băncile din Rusia vor fi blocate din sistemul de plăţi internaţionale, scrie FT.

Această cerere a BCE urmă­reşte să se asigure că băncile europene sunt capabile să respecte orice regim de sancţiuni şi să elimine rapid clienţii cu care le va fi interzis să facă afaceri. Banca Centrală a explorat riscurile diverselor po­sibilităţi şi a presat băncile să ofere detalii despre propriile evaluări şi planuri de urgenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO