Bănci și Asigurări

Fuziunea dintre Banca Transilvania şi Volksbank se face fără emisiune de acţiuni noi

Fuziunea dintre Banca Transilvania şi Volksbank se face...

Autor: Roxana Pricop

03.09.2015, 00:07 4338

Fuziunea dintre Banca Transilvania (simbol bursier TLV) şi Volksbank România (VB), controlată integral de banca clujeană, se va face prin absorbirea patrimoniului VB de către BT.

Capitalul social al Băncii Transilvania nu va suferi nicio modificare, iar banca nu va emite acţiuni noi, potrivit proiectului de fuziune publicat de BT ieri pe bursă.

„Este însă posibil ca în 2016 Banca Transilvania să facă o emisiune de acţiuni gratuite având în vedere câştigul semnificativ rezultat din tranzacţie“, a spus Alexandru Combei, analist la Raiffeisen Bank.

Banca Transilvania a semnat în decembrie anul trecut un angajament ferm pentru achiziţionarea a 100% din acţiunile Volksbank România, iar în aprilie a anunţat finalizarea tranzacţiei. Banca a plătit pentru achiziţia Volksbank România în total 711 milioane de euro (81 mil. euro pentru capitalul băncii şi 630 mil. euro în rambursarea unor linii de rambursare acordate de către acţionarii Volksbank băncii din România).

După primul semestru al anului, grupul Banca Transilvania a raportat un profit de circa 1,6 miliarde de lei (363 mil. euro) din achiziţia integrală a Volksbank.

Prin preluarea Volksbank, grupul Banca Transilvania a ajuns la active totale de 44,6 miliarde de lei (plus 25% faţă de 30 iunie 2014), la o distanţă de 3,4 miliarde de lei faţă de ocupantul poziţiei secunde - grupul BRD SocGen ce dispune de active de 48 miliarde de lei la 30 iunie 2015 (plus 4% faţă de S1 2014).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO