Bănci și Asigurări

Fuziunea dintre EximBank şi Banca Românească a fost înregistrată oficial la Registrul Comerţului

Adrian Câciu, ministrul Finanţelor

Adrian Câciu, ministrul Finanţelor

Autor: Cristina Bellu

06.01.2023, 00:03 756

EximBank a finalizat la finalul anului 2022 fuziunea prin absorbţie cu Banca Românească şi a intrat pe piaţa de retail din România din 31 decembrie 2022, devenind o bancă universală cu servicii complete, „asumându-şi misiunea de a susţine creşterea prosperităţii în România şi de a construi parteneriate durabile pentru bunăstarea socială şi performanţa economică a clienţilor săi, prin accelerarea intermedierii financiare“, după cum a transmis banca. 

Fuziunea dintre EximBank şi Banca Românească a fost înregistrată oficial şi la Registrul Comerţului. În urma procesului, EximBank, al cărei acţionar majoritar este statul român, prin Ministerul Finanţelor a devenit o bancă universală cu servicii complete.

„În urma acestei fuziuni, statul devine mai competitiv şi contributor direct al creşterii gradului de intermediere bancară în România“, a declarant Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO