Bănci și Asigurări

Garanti BBVA Consumer Finance ia 10 mil. euro de la Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre

Garanti BBVA Consumer Finance ia 10 mil. euro de la Banca...

Autor: Roxana Rosu

25.05.2021, 12:59 129

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) acordă un împrumut de 10 milioane euro către Garanti BBVA Consumer Finance, pentru a susţine îmbunătăţirile energetice şi eficientizarea consumului de resurse al clădirilor rezidenţiale din România.

Facilitatea acordată pe durata a trei ani este destinată proprietarilor de case care vor să investească în modernizări ce au în vedere reducerea consumului ridicat de energie şi apă, utilizarea de energie regenerabilă şi îmbunătăţirea gestionării deşeurilor.

Noua facilitate, bazată pe cooperarea de succes dintre BSTDB şi Garanti BBVA Consumer Finance începută în 2017, va asigura finanţare pentru aproximativ 1.500 de gospodării.

„Îmbunătăţirea eficienţei energetice este una dintre priorităţile noastre operaţionale în România. Suntem încântaţi să continuăm parteneriatul nostru cu Ralfi IFN pentru a promova practici adecvate de eficienţă energetică, ce vor avea ca rezultat reduceri substanţiale de costuri pentru consumatori şi vor îmbunătăţi nivelul de confort şi bunăstare. Noua facilitate, prima de acest gen după aprobarea strategiei noastre privind schimbările climatice, reprezintă o dovadă excelentă a modului în care sectorul financiar poate ajuta investiţiile de tip ESG şi, de asemenea, poate aborda problemele legate de schimbările climatice”, a declarat Hasan Demirhan, vicepreşedintele BSTDB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO