Bănci și Asigurări

Garanti BBVA România ia 40 mil. euro de la IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, pentru finanţarea creditelor ipotecare destinate locuinţelor verzi

Garanti BBVA România ia 40 mil. euro de la IFC, divizia...

Autor: Cristina Bellu

21.11.2022, 10:03 112

International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii private a Băncii Mondiale, a acordat un împrumut de 40 mil. euro băncii Garanti BBVA România (GBRO), pentru finanţarea creditelor ipotecare destinate locuinţelor verzi şi împrumuturilor verzi pentru reamenajarea locuinţelor. 

Conform estimărilor, peste 95% din clădirile construite înainte de 2010 necesită renovare pentru îmbunătăţirea gradului de eficienţă energetică. 

„O direcţie importantă în strategia noastră o constituie educarea clienţilor cu privire la finanţarea sustenabilă şi ne vom strădui să creştem apetitul clienţilor pentru achiziţii care contribuie la protejarea mediului înconjurător", spune Mustafa Tiftikcioglu, CEO al Garanti BBVA România.  

În iunie 2022, IFC a mai acordat un împrumut de 10 mil. euro către Ralfi IFN S.A. - instituţie care funcţionează sub umbrela Garanti BBVA Consumer Finance - pentru a consolida portofoliul de împrumuturi verzi al companiei. 

"Creditele ipotecare verzi pot stimula dezvoltarea şi achiziţionarea de locuinţe sustenabile din punctul de vedere ecologic, ceea ce are ca rezultat beneficii pentru mediu, dar şi pentru proprietarii acestora, prin îmbunătăţirea nivelului de trai şi reducerea facturilor la utilităţi.", adaugă Ary Naïm,  Manager Regional IFC pentru Europa Centrală şi de Sud-Est.

Garanti BBVA Romania este deţinută de Garanti BBVA Turcia (TGB), a doua bancă privată din Turcia ca mărime. Acţionarul majoritar al Garanti BBVA Turcia este grupul financiar spaniol Banco Bilbao  Vizcaya Argentaria (BBVA).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO