Bănci și Asigurări

Garanţiile pentru Prima casă se epuizează rapid: băncile cer deja suplimentări

Garanţiile pentru Prima casă se epuizează rapid:...

Autor: Andra Oprescu

10.10.2014, 00:00 304
Mai multe bănci şi-au utilizat deja plafoanele de garanţii pentru credite ipotecare Prima casă, în timp ce altele se aş­teap­tă să epuizeze garanţiile în următoarele săptămâni, deşi guvernul alocase la finalul lunii septembrie garanţii de o ju­mă­tate de miliard de lei de la achiziţiile de locuinţe ANL către orice tip de achiziţie.
 
„Noi stăm cu dosarele blocate pentru că băncile cu care lucrăm şi-au epuizat plafoanele de garanţii“, spune Gabriel Creţu, managing partener al firmei de consultanţă Adwisers, cu activităţi şi în brokeraj de credite.
 
BCR, cea mai mare bancă locală după active, a anunţat că plafonul suplimentar obţinut în septembrie, de aproxi­mativ 136 mil. lei, a fost consumat în numai două săptă­mâni, perioadă în care a acordat o mie de credite.
 
Banca a solicitat deja plafon suplimentar. Banca a acor­dat în ultimul an, de când există Prima casă exclusiv în lei, 4.700 de cre­d­ite, iar de la începutul progra­mu­lui, în vara lui 2008, a vândut circa 36.000 de finanţări în valoare de 6 mld. lei.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO